Purcari wijnen

Eeuwenoude Moldavische roem

Tijdens de Wereldtentoonstelling van 1878 oogstte Purcari internationale faam. Tot verbijstering van de Franse wijnboeren versloeg hij op een blindproeverij in Parijs alle grote Bourgognes en Bordeaux. Enkele jaren geleden is het chateau volledig gerenoveerd. De wijngaarden zijn volledig hersteld en de productie gemoderniseerd. Purcari is helemaal op de weg terug en hard op weg haar oude roem te herstellen.

purcari wijnAan het eind van de negentiende eeuw stonden de wijnen van het legendarische wijnhuis Purcari op de tafels van Tsaar Nicolaas II en de Engelse koning George V. De Negru de Purcari was de lievelingswijn van Queen Victoria. Ook op de chiquere Nederlandse eettafels was de exclusieve Purcari in deze tijd een graag geziene gast.

Purcari wordt gemaakt in de omringende wijngaarden van het gelijknamige dorpje in de Zuidoostelijke punt van Moldavië, pal aan het drielanden punt van Moldavië, Oeraïne, en Trans-Dnistrië. Al bestaat de laatste officieel eigenlijk niet.

Purcari behoort tot de topwijnen in moldavië

Sinds het begin van deze eeuw wordt op het landgoed van Purcari een roemrijke traditie weer in ere hersteld. Aangemoedigd door internationale wijnbedrijven zijn de modernste technologieën geïntroduceerd en is het monumentale Chateau volledig gerenoveerd. Tegenwoordig is het een chique kasteel met moderne voorzieningen. Gasten kunnen de wijnkelders bezoeken maar ook in het chateau overnachten.victor bostan

Victor Bostan, een toonaangevende Moldavische wijnmaker, werd aangetrokken om de kwaliteit van de wijn terug te brengen op het roemruchte niveau. Ook de marketing van de wijn is inmiddels op een internationaal niveau gebracht. Al in april 2006 werden weer internationale prijzen gewonnen.

Het eeuwenoude wijnhuis Purcari is helemaal terug van weg geweeste en inmiddels één van de meest professionele wijnhuizen in Moldavië. Victor Bostan is erop gebrand zijn wijnen jaarlijks te blijven verbeteren en glorietijden in ere te herstellen. In de afgelopen jaren is hij hier opmerkelijk snel en goed in geslaagd. De verwachtingen van internationale wijnkenners voor de toekomst zijn dan ook hooggespannen.

Cricova Purcari Vartely Acorex Wine Bostovan