Château Vartely wijnen

Veelbelovend Moldavisch initiatief

Château Vartely is een jong en dynamisch Moldavisch wijnhuis dat in de afgelopen jaren razendsnel is gegroeid. Wijnmaker Arcadie Fosnea heeft de leiding over de wijnproductie. Hij is opgeleid in Duitsland. Zijn internationale achtergrond is essentieel geweest in de snelle verbetering van de kwaliteit sinds haar oprichting in 1996. Inmiddels heeft Château Vartely diverse internationale prijzen gewonnen.

Arcadie FosneaVartely verbouwt voornamelijk internationaal bekende druivensoorten zoals de Cabernet Sauvignon, Pinot Noir en Pinot Gris, maar ook inheemse soorten als de Feteasca Alba en de Rara Neagra. De wijngaarden liggen verspreid over het midden en zuiden van het land. Net als Purcari heeft Vartely een groots opgezet gastenverblijf en restaurant.

In Orhei, vlak boven de hoofdstad Chisinau, kunnen toeristen kennis maken met de wijnen van Château Vartely, eten in het restaurant met een Franse en Moldavische keuken en logeren in een van de luxueuze villa’s.

Kwaliteitswijn

De wijnproductie is volledig gemoderniseerd met Duitse en Italiaanse apparatuur. De meeste rode wijnen van Vartely rijpen in eikenhouten barriques. Inmiddels produceert Vartely ongeveer 2,5 miljoen flessen per jaar. Hoewel Vartely een stevige thuismarkt heeft, exporteert zij de meeste van haar wijnen, naar de traditionele Moldavische afzetmarkten als Rusland, Oekraïne en Roemenië maar ook naar Duitsland, Noorwegen en België. Toch is het streven primair gericht op de kwaliteit van de wijnen. Die is essentieel om haar export naar het Westen te kunnen realiseren.

 

Sauvignon reserva

Wijn fiche; selecteer foto Drink suggestie;Uitstekend als aperitief, mooie body, vol van smaak en past uiteraard bij klassieke visgerechten.

sauvignon blanc

Wijn fiche; selecteer foto Drink suggestie; visgerechten, asperges, licht bereidingen,salades, pasta's
 

Feteasca

Wijn fiche; selecteer foto Drink suggestie; Aperitief en drinkwijn. Lichte visgerechten, salades met vinaigrettes

traminer

Wijn fiche; selecteer foto Drink suggestie; Kruidige visgerechten, Indische- tot Oosterse keuken, licht pikante bereidingen, pasta's
 

Chardonnay reserva

Wijn fiche; selecteer foto Drink suggestie;Uitstekend als aperitief, mooie body, vol van smaak en past uiteraard bij klassieke visgerechten

Chardonnay

Wijn fiche; selecteer foto Drink suggestie;Uitstekend als aperitief, mooie body, lichter dan de reserva doch vol van smaak passend bij klassieke visgerechten

Muscat

zoete witte muscat wijn

Ijswijn Riesling

ijswijn van de Rieslingdruif
 

Ijswijn Muscat Ottonel

Ijswijn van Muscat - Ottonel druif

Ijswijn Traminer

Ijswijn van de Traminer druif
Cricova Purcari Vartely Acorex Wine Bostovan