MOLDAVIE?,  waar ligt dat Moldavië nu eigenlijk….vele kennen het reeds van naam.. en “hopelijk niet enkel vanuit de kuifke’s boeken…” wel, Moldavië is een Republiek in Oost europa, met zijn 33700 km² is het de op één na kleinste sovjet  republiek  liggend tussen Roemenië en Ukraine , en zijn ligging tussen de zelfde breedte graad als de Bourgogne en Bordeaux maakt  Moldovië al eeuwenlang  “DE” wijnschuur van het voormalige Rusland, geroemd om zijn       kwaliteitswijnen speelden ze reeds in 1878 mee met de “grote jongens” van de Bordeaux op de wereld tentoonstelling in Parijs!   Waarbij ze in een blindproeverij alle grote Bourgognes en     Bordeaux ver achter hun lieten.

Hoog tijd, nu Europa steeds meer 1 grote staat aan het worden is, dat zij die befaamde plek wéér kunnen opeisen in   West europa, en ja hoor dat doen zij! onlangs is het wijnhuis Purcari wederom gelauwerd om zijn kwaliteitswijnen en haalde op internationale wijnbeurs van Bordeaux  goud met ALB de Purcari , uiteraard heeft Moldovino deze overheerlijke witte wijn nu reeds opgenomen in hun gamma!

MOLDOVINO

Als antwoord op de vraag van de Moldavische wijnproducenten aan de kamer van koophandel Moldavië - België (ccmb), om hun huidige afzet op de Belgische markt te centraliseren,  werd door Dhr. Ghislain Lenaers  eind 2009 MOLDOVINO opgericht,  met als hoofddoel hun huidige export te centraliseren, te verdelen en uiteraard een groei te betekenen op de Belgische markt.

Deze uitbouw gebeurd door Dhr. Philippe Van Houtvin, die de marktzetting op de BENELUX markt realiseert en de Moldavische  wijncultuur bekendheid geeft aan het grotere publiek, hoofdzakelijk door verkoop aan groothandel, wijnspeciaalzaken, horeca en particulier, deze laatste zijn de belangrijkste spelers in het hele verhaal want enkel zij ervaren de eeuwenoude traditie in hun glas in aangenaam gezelschap,snel overtuigd zijnde van de karaktervolle wijnen en gekriebeld door nieuwsgierigheid, gingen ze      opzoek naar méér nieuwe ontdekkingen, en zo groeide ons import gamma aanzienlijk, van 2 witte en 2 rode wijnen naar een   waaier van meer dan 45 Moldavische kwaliteits wijnen alle van de top wijnhuizen , CRICOVA, PURCARI, VARTELY,   BOSTAVAN, GITANA en hun absoluut parade paardje ACOREX, dit wijnhuis heeft een exclusief wijngamma wat hier uiteraard ook aan jullie word voorgesteld , deze wijnen alle in zéér beperkte oplage allen genummerd, zijn exclusief voor de buitenlandse markt bestemd en draagt als ware het echte visite kaartje van Moldavië!

 

Cricova Purcari Vartely Acorex Wine Bostovan