Als nieuwe importeur op de Belgische markt wensen wij ons te profileren als INVOERDERS van Moldavische wijnen.

Op vraag van de locale wijnproducenten en in samen werking met, De kamer van koophandel van Moldavië-België, CCMB
centraliseren wij hun huidige export naar België, met als doel vereenvoudiging voor invoer, meer groei en afzet van hun producten op onze markt.
Momenteel verdelen wij wijnen van de volgende wijn huizen,

* CRICOVA (mousserende wijn (wit & rosé).)

* PURCARI (witte & rode wijn)

* VARTELY ( witte & rode wijn)

Het spreekt uiteraard voor zich dat er in de toekomst ook andere wijnhuizen  zullen bijkomen.
Momenteel voeren wij een selectie wijnen van deze 3 wijnhuizen in, wenst U andere wijnen die momenteel nog niet in ons Belgisch gamma zitten van deze wijnhuizen, géén probleem wij kunnen U deze bestellen!

Dhr Lenaers,

Dhr. Ghislain Lenaers is sinds 1996 Ere-consul van Moldova. Deze onafhankelijke republiek is gelegen tussen Oekraïne en Roumenië en is qua oppervlakte vergelijkbaar met België (33.800km²).
De Kamer van Koophandel Moldova - België - Luxemburg werd gesticht door dhr Lenaers, met als doel de ontwikkeling van de economische en sociale relaties tussen België en Moldova. De Kamer van Koophandel houdt zich tevens bezig met liefdadigheid. De afgelopen 3 jaar werden er een 50-tal opleggers met hulpgoederen naar Moldova verscheept en aldaar verdeeld aan internaten, scholen, weeshuizen, ziekenhuizen en bejaardentehuizen.

In 1997 werd het management & consultingbureau Euromol opgericht, met als opdracht het analyseren van nieuwe businessopportuniteiten en het ondersteunen van buitenlandse ondernemers die in Moldova wensen te investeren. Het professionele team biedt een totaalpakket aan, hetgeen de lancering van een onderneming in Moldova tot een zeker succes maakt.

In 1998 lanceerde Group GL de gloednieuwe vleeswarenfabriek "Carmez International". Deze werd gebouwd volgens de EU-standaards en ISO-normen, een unicum voor Moldova. De fabriek heeft een productiecapaciteit van 500 ton per maand. Zowel de Moldavische markt als diverse exportmarkten (Rusland, Kazakstan, Azerbeidjan,...) vormen het afzetgebied van deze snelgroeiende firma.

GL Protect is een bewakingsdienst, gespecialiseerd in 24/24h controles van bedrijfspanden, opslagplaatsen en productieruimten. Professioneel opgeleid personeel staat garant voor een degelijke aanpak.

In 2003 werd Belmob-Immobil opgericht.
Deze onderneming bouwt en verhuurt bedrijfspanden. De verhuurbare ruimte gaan van 500 m² tot 10.000 m² en worden volgens de wensen van de toekomstige huurder ingericht.

In 2004 begon Group GL met de bouw van het GL-shoppingcenter in het hartje van de hoofdstad Chisinau. Dit shoppingcenter heeft een commerciële oppervlakte van 8.000 m² en beschikt over 350 parkeerplaatsen.

Group GL nam op vraag van gewezen profwielrenner Andrei Tchmil voor 4 jaar het presidentschap van de Moldavische Wielerbond op zich. Doel van de Federatie is in 2008 een nationale wielerploeg te sturen naar de Olympische Spelen in China.  

Cricova Purcari Vartely Acorex Wine Bostovan